Lätt och lagom

Till alla som tycker att Lätt och lagom är ett trevligt alternativ på smörgåsen vill jag bara informera om innehållet:

Vatten, rapsolja, vegetabiliskt fett, kärnmjölk, modifierad stärkelse, smörolja, mjölksyrakultur, koksalt 1,2%, emulgeringsmedel E471 av veg fett, surhetsreglerande medel (mjölksyra, natriumcitrat, citronsyra), konserveringsmedel E202, arom, vitamin A och D.

Väldigt många ingredienser för att vara smör, men så är det ju inte det heller. Det är alltså inte under några omständigheter vad man kallar smör (som görs på grädde och mjölksyrakultur). Lätt och lagom är ett kemiskt framställt sk. matfett som ingen människa borde äta faktiskt (enligt mig själv). Enda anledningen till att det ens smakar smör (om än ganska osmakligt sådant) är den tillsatta aromen.

Håller tummarna att föräldrarna på dagis köper mina argument mot light-produkter på föräldramötet nästa vecka. Annars får Zander börja ta med eget smör till dagis…

Annonser

2 tankar om “Lätt och lagom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s